Companii

Un număr de 23 de apeluri de proiecte pe fonduri europene, în valoare de 463 mil.euro, derulate prin ADR Vest, vor fi decalate cu două luni, ca urmare a unei ordonanţe de Guvern privind gestionarea fondurilor europene

Un număr de 23 de apeluri de proiecte pe fonduri...

Autor: Roxana Rosu

19.04.2023, 15:18 233

Un număr de 23 de apeluri de proiecte pe fonduri europene, în valoare totală de aproape jumătate de miliard de euro, derulate de ADR Vest,  vor fi decalate cu circa două luni, ca urmare a unei noi ordonanţe de Guvern care stabileşte măsuri de simplificare şi digitalizare pentru gestionarea fondurilor europene, se arată într-un comunicat al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Regiunea Vest (ADR Vest).

Proiectele vizau opt domenii: Drumuri judeţene, Mobilitate urbană sustenabilă, Eficienţă energetică în clădiri publice, Infrastructură verde, Universităţi publice, Sprijin pentru microîntreprinderi – apelul 1 şi 2, Eficienţa energetică în clădiri rezidenţiale.

Noile norme prevăzute în OUG23/2023  prevăd obligaţii suplimentare atât pentru autorităţile de management, cât şi pentru beneficiari, iar în această situaţie, toate ghidurile lansate în consultare publică în ultimele cinci luni de către ADR Vest, pentru care au fost deja trimise observaţii şi propuneri, trebuie readaptate.

Adoptarea ordonanţei duce la amânarea şedinţei Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Vest, care fusese programată săptămâna viitoare.

Cele opt ghiduri conţinând 23 de apeluri de proiecte ce urmau să fie lansate în perioada următoare, conform calendarului publicat pe site-ul adrvest.ro, însumau un buget total de peste 463 de milioane de euro, adică aproximativ 40% din alocarea Regiunii Vest pentru exerciţiul financiar 2021-2027.

Şedinţa Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Vest, în care se vor supune aprobării criteriile şi metodologia de evaluare ce precede lansarea primelor ghiduri şi apeluri de proiecte din Regiunea Vest, va fi reprogramată după corelarea procedurilor şi ghidurilor PR Vest cu prevederile ordonanţei de urgenţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO