Companii

Nusco Imobiliara a recrutat o companie de arhitectură pentru a redesena frontul stradal pentru proiectul Nusco City din nordul Capitalei

Nusco Imobiliara a recrutat o companie de arhitectură...

Autor: Bogdan Alecu

12.03.2024, 18:28 4701

Michele Nusco, antreprenorul care prin Nusco Imobiliara dezvoltă Nusco City, cel mai mare proiect de regenerare urbană din Nordul Capitalei – Nusco City, a semnat un parteneriat cu Studio de Arhitectură Fuksas.

Masterplanul din cadrul Nusco City de care se va ocupa Fuksas Studio va redesena frontul stradal de peste 600 de metri liniari din Şoseaua Pipera, 48. În premieră şi odată cu acest proiect arhitectural, zona va deveni un punct emblematic pentru Bucureşti, dar şi pentru România.

“Planurile noastre de dezvoltare au avut mereu o determinare aparte, astfel că, prin Nusco City ne-am dorit să îndeplinim conceptul de oraş de 15 min (15 minutes city), pentru că proiectul nostru permite cu adevărat acest lucru şi oferim clienţilor noştri toate facilităţile de care au nevoie la doar câteva minute de casă. Totodată, pentru planul urbanistic arhitectural al proiectului am adus unul dintre cei mai renumiţi arhitecţi din lume – Massimilano Fuksas”, spune Michele Nusco - CEO - Nusco Imobiliara.

Cu un istoric de peste 40 de ani, compania Fuksas Studio a dezvoltat peste 600 de proiecte arhitecturale, primind numeroase premii internaţionale.

“Sunt încântat să contribui la acest nou context urban, unul dintre cele mai dinamice şi interesante până în prezent, printr-o colaborare cu unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală: Nusco Imobiliara. Viziunea dezvoltatorului pentru proiectul său de regenerare urbană în capitala României m-a inspirat într-un mod diferit pentru a mă implica direct în designul acestui plan urban”, explică Massimiliano Fuksas – Owner – Fuksas Studio.

Nusco City a fost lansat în iarna anului 2020 şi a livrat prima fază în Q2 2023. Faza a doua se află în plină dezvoltare, construcţia începând în Q3 2023 şi va livra primele unităţi în Q4 2025.

Faza a doua a ansamblului va cuprinde 828 de unităţi, cu apartamente de tip studio dublu, cu două, trei patru camere şi duplexuri exclusiviste - fază în care se estimează o investiţie de peste 130 mil. euro. Prima fază a Nusco City a livrat către comunitate 622 de noi locuinţe.

Portofoliul Nusco Imobiliara numără proiecte, precum Premio – ansamblu de tip rezidenţial premium boutique; complex rezidenţial CITTA Park; clădirea de birouri Nusco Towers; clădirea de birouri Caramfil; clădirea de birouri Floreasca One; clădirea de birouri Floreasca Two; Parcul Comercial Pipera, Nusco City Faza 1; Nusco City Faza 2 – lansată şi în dezvoltare; Nusco City Faza 3 – în stadiu de concept; şi în plină dezvoltare a celui mai nou ansamblu de vile din Nordul Capitalei -  Nusco Homes.

Nusco Imobiliara a depăşit borna de 1.300 de apartamente dezvoltate şi livrate, iar anul acesta are în dezvoltare alte 828 apartamente şi 118 de vile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO