ANALIZĂ

O piaţă în creştere: Serviciile medicale private, un magnet pentru antreprenorii români care au construit companii în alte industrii

3 oct 2017 Autor: Mirabela Tiron

Felix Pătrăşcanu, acţionar al FAN Courier: Planul de business arată ca în următorii cinci ani va avea loc consolidarea pe piaţă şi ulterior se va lua în calcul chiar şi deschiderea unui centru de spitalizare

► Felix Pătrăşcanu (FAN Courier), Gruia Stoica (Grup Feroviar Român) şi Veronica Guşă de Drăgan, cea mai bogată româncă, sunt trei dintre antreprenorii români care au pariat pe piaţa de peste 6,5 mld. lei a serviciilor medicale private.

Piaţa serviciilor medicale pri­va­te, un sector în plină ex­pan­siu­ne, a atras interesul unor an­tre­prenori consacraţi deja în alte domenii de activitate, dar care au văzut si potenţialul de creştere din sectorul medical privat.

Felix Pătrăşcanu, unul dintre acţio­na­rii şi fondatorii compa­niei FAN Courier, cel mai mare jucător de pe piaţa de curierat, s-a asociat cu un medic neurolog şi cu un economist şi a deschis o clinică specializată pe neurologie, aceasta fiind prima investiţie a antreprenorului în sectorul serviciilor private medicale.

„Investiţia se ridică la 200.000 de euro  şi este făcută de familia mea, soţia mea fiind acţionar cu un pachet de 30%.  L-am cunoscut pe medicul neurolog Dan Mitrea (cofondator al clinicii Intermedicas - n.red.) şi aşa a început colaborarea noastră. Am se­sizat oportunitatea unei astfel de inves­ti­ţii, având în vedere că piaţa medicală privată este în creştere. Planul de business pe care mi l-a prezentat arată ca în următorii cinci ani va avea loc conso­li­da­rea pe piaţă şi ulterior se va lua în cal­cul  chiar şi deschiderea unui centru de spitalizare”, a declarat Felix Pătrăşcanu pentru ZF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.10.2017

 
Cuvinte cheie:
ANALIZA
, Servicii medicale private
, antreprenori
, medici
, servicii medicale
, Felix Patrăscanu
, Gruia Stoica
, Veronica Gusa de Drăgan
, clinica
, Fan Courier
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide