Companii

Otopeniul, cel mai mare aeroport, rămâne în urmă. Aeroporturile din Timişoara, Cluj şi Sibiu sunt echipate cu sisteme moderne de securitate care elimină limitarea lichidelor în bagajul de mână

Otopeniul, cel mai mare aeroport, rămâne în urmă....

Autor: Miruna Diaconu

17.02.2024, 17:30 8715

♦ Pe aeroportul Otopeni, cel mai mare terminal din ţară după numărul de pasageri, pasagerii sunt nevoiţi în continuare să aibă lichide în bagajul de mână în recipiente de maximum 100 mililitri.

Aeroporturile din ţară se moderni­zează şi investesc în noi echipamente. Aeroporturile din Timişoara, Cluj şi Sibiu sunt echipate cu sisteme mai performante pentru controlul de securitate a bagajelor ce permit trecerea cu lichide în bagajul de mână fără ca acestea să fie limitate la recipiente de maximum 100 mililitri.

Aeroporturile locale au beneficiat de fi­nanţarea europeană nerambursabilă a pro­iectelor pentru infra­structura aeroportuară prin PNRR, iar data limită pentru proiecte a fost decembrie 2023, după această dată, Co­misia Europeană nu va mai finanţa investi­ţiile în aeroporturile locale. Printre investiţii­le derulate de aeroporturile locale se numără şi achiziţionarea de echipamente moderne care uşurează trecerea pasagerilor prin aeroporturi.

Aeroportul Otopeni, cel mai mare ter­minal din ţară după numărul de pasageri, nu se înscrie în acest trend, iar pasagerii sunt nevoiţi în continuare să aibă lichide în bagajul de mână în recipiente de maximum 100 mililitri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO