Companii

Un pas în digitalizarea administraţiei publice: o companie românească de tehnologie RPA a furnizat Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene o soluţie pentru automatizarea operaţiunilor unui program din PNRR legat de digitalizarea IMM-urilor

Un pas în digitalizarea administraţiei publice: o...

Autor: Cristina Bellu

05.12.2023, 11:36 257

Tailent, o companie românească de tehnologie RPA, a furnizat Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) soluţia pentru automatizarea operaţiunilor apelului „Digitalizarea IMM-urilor Grant de până la 100.000 euro pentru adoptarea tehnologiilor digitale” din cadrul PNRR.

Roboţii Tailent, implementaţi în premieră pentru România la acest nivel de o instituţie publică centrală, au automatizat operaţiunile esenţiale pentru gestionarea apelului, ajutând MIPE să accelereze etapa de evaluare tehnică şi financiară.

Astfel, Tailent Automation Platform, implementată de ETA2U - unul dintre cei mai importanţi integratori de soluţii şi servicii IT din România, a optimizat procesele necesare gestionării eficiente a celor 7.188 de cereri de finanţare depuse.

Programul derulat de MIPE a fost creat pentru a susţine IMM-urile să adopte tehnologii digitale, oferind finanţare de până la 100.000 de euro pentru fiecare companie selectată, conform criteriilor.

„Vrem să fim un exemplu nu doar pentru beneficiarii apelului, ci şi pentru toate companiile şi instituţiile publice româneşti, să le transmitem că transformarea digitală este nu doar posibilă, ci şi susţinută pentru dezvoltarea sustenabilă a economiei naţionale”, spune Adrian Câciu, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Roboţii Tailent au preluat sarcinile repetitive şi mari consumatoare de timp, ajutând în acest fel responsabilii de proiect din MIPE să se poată concentra mai bine pe relaţia cu beneficiarii.

„Este un semnal clar dat de administraţia publică centrală că lentila pusă pe digitalizarea României este o misiune extrem de importantă, asumată şi susţinută. Este îmbucurător că utilizarea  tehnologiei RPA are loc pentru prima oară chiar în cadrul unui proiect care susţine IMM-urile din România pe drumul lor către digitalizare”, adaugă Mario Popescu, Co-Founder şi CEO Tailent.

Potrivit acestuia, roboţii Tailent au avut sarcini precum gestionarea proiectelor, validarea şi prelucrarea fişierelor, deschiderea canalelor de comunicare cu beneficiari, organizarea şi procesarea documentelor, pregătirea şi susţinerea activităţilor de contractare. Mai mult, roboţii software au complementat activitatea oamenilor folosindu-se de un mediu digital, oferind interconectare şi interoperabilitate între instituţii publice cheie precum ANAF, Ministerul Finanţelor şi Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), în baza protocolului inter-instituţional al MIPE.

„Nevoia de digitalizare rămâne în continuare mare, semnalele confirmă că mergem în direcţia bună şi că liderii, atât din sectorul public, cât şi din cel privat, sunt cei care dau tonul transformării digitale utilizând soluţii tehnologice inovatoare”, a completat Mario Popescu.

În ultimii ani, Tailent a încheiat mai multe parteneriate strategice importante cu furnizori de soluţii şi servicii de top, precum Gambit Digital, Crayon, Encorsa, Wolters Kluwer, Visa, Aliant, Recycle International, ETA2U, Serviceaide, htss, RBC, ASEE, ca parte a unui proces rapid de expansiune globală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO