Companii

Pasajul Basarab, văzut din elicopter - galerie FOTO

Pasajul Basarab şi stadionul Lia Manoliu, văzute din elicopter - galerie FOTO

Pasajul Basarab şi stadionul Lia Manoliu, văzute din elicopter

Autor: Dan RADU

29.03.2011, 15:09 1241

Anvergura Pasajului Basarab poate fi văzutăacum mult mai clar cu ajutorul unor fotografii care aratăconstrucţia de la înălţime.

Fotografiile aeriene au fost realizate dewww.skycam.ro cu ajutorul unui elicopter telecomandat caretransmite imagini de la o înălţime maximă de 500 de metri.

Potrivit primarului Sorin Oprescu, carosabilul de pe pasaj estefinalizat, iar maşinile ar putea să circule.Totuşi, nu s-a dat drumul la circulaţie, deoarece mai trebuiemontaţi senzori seismici.

"Nu mă grăbesc să tai o panglică inaugurală până când nu suntsigur că se poate circula în maximă siguranţă", a spus Oprescu laultima vizită a obiectivului. Primarul a fost însoţit atunci dedirectorul Institutului Naţional de Fizica Pământului, GheorgheMărmureanu.

Potrivit lui Mărmureanu, Pasajul Basarab poare rezista la uncutremur de 7,5 grade pe scara Richter.

Senzorii seismici ar urma să fie montaţi laintrările pe pasaj, aceştia comunicând direct cu centrul de comandăal Institutului de Fizica Pământului. Citiţi mai mult desprePasajul Basarab văzut din elicopter pewww.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO