Companii

Peste 80.000 de vizitatori la Cluj Arena! Galerie FOTO

Peste 80.000 de vizitatori la Cluj Arena! Galerie FOTO

Cluj Arena

Autor: Laurentiu Cotu

02.10.2011, 15:18 278

Cluj Arena, una dintre cele mai importante realizări ale Clujului, şi-a deschis porţile iar peste 80.000 de oameni au vizitat stadionul, în cadrul porţilor deschise organizate de Consiliul Judeţean. Pe noul gazon al arenei s-au desfăşurat meciuri şi antrenemente ale grupelor de copii de la cluburile clujene, un meci demonstrativ de fotbal feminin şi au fost premiaţi peste 700 de sportivi clujeni şi antrenorii pentru rezultatele obţinute în acest an. Pe tot parcursul zilei vizitatorii au putut afla date despre noua arenă din spoturile prezentate pe sistemul electronic de afişaj al stadionului.

''Cred că a fost o zi a tuturor clujenilor. O demonstrează numărul mare de vizitatori ai arenei, fapt care ne arată că acest stadion a fost îndelung aşteptat de membrii comunităţii noastre", a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. La inaugurarea stadionului, care a avut loc ieri la Cluj, au participat alături de oficialităţile locale, premierul Emil Boc şi ministrului Dezoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Inaugurarea Cluj Arena va continua cu concertele organizate în zilele de 8 şi 9 octombrie (vor cânta formaţiile Scorpions şi Smokie), respectiv cu meciul oficial de deschidere din 11 octombrie (un amical între Universitatea Cluj şi Kuban Krasnodar).

Stadionul are 30.335 de scaune, pistă de atletism, vestiare, săli de conferinţe, spaţii pentru cluburile sportive (atletism, scrimă, ciclism, box, haltere, lupte, tenis de masă), spaţii de antrenament acoperite, cabinete medicale).

Lucrările la noul stadion din Cluj au început în vara anului 2009, iar investiţia se ridică la 130 mil. lei, fară TVA (circa 35 mil. euro, la cursul euro din 2008, când a fost licitat proiectul stadionului), sumă la care se adaugă şi lucrările de amenajări exterioare ale arenei, în valoare de circa 3,6 mil. lei (850.000 de euro), TVA inclus. Investiţia a fost susţinută din fondurile Guvernului României (30%) şi ale Consiliului Judeţean Cluj (70%). La realizarea proiectului Cluj Arena au lucrat aproximativ 1.500 de oameni, în diferite etape ale construcţiei.

Construcţia a fost realizată de un consorţiu exclusiv "transilvănean", din acesta făcând parte firmele Con-A Sibiu (controlată de omul de afaceri Mircea Bulboacă), Transilvania Construcţii, DAS Engineering Grup, ACI Cluj (deţinută de mai mulţi antreprenori locali printre care Ioan Aşchilean, Horia Ciorcilă sau Dorin Goia), Dico şi Ţigănaş Birou de Proiectare, Grup 4 Instalaţii, Bogart Construct SRL şi Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO