Companii

Piaţa auto depăşeşte volumele din 2010 cu un avans de aproape 20% faţă de anul trecut

Piaţa auto depăşeşte volumele din 2010 cu un avans de...

Autor: Bogdan Alecu

14.12.2016, 00:04 215
Înmatriculările de autoturisme noi au urcat cu peste 18% în primele 11 luni ale acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), la aproape 85.600 de unităţi. Avansul vine în contextul în care Ministerul Mediului a suplimentat numărul de tichete Rabla, ceea ce a readus creşterea pieţei din noiembrie. Astfel, luna trecută înmatriculările au urcat cu 20% faţă de octombrie, când volumul a urcat cu numai cinci procente.

Ministerul Mediului a decis inclusiv la finalul lunii trecute suplimentarea programului Rabla Clasic 2016 cu peste 3.500 de noi note de înscriere destinate exclusiv persoanelor fizice, aceasta fiind cea de-a treia suplimentare a programului din acest an. Cumulând bugetul iniţial al programului şi suplimentările din iulie şi octombrie, programul de casare va depăşi anul acesta pragul de 25.000 de maşini noi, depăşind astfel volumul de anul trecut. În plus, a fost introdusă posibilitatea prelungirii, până la data de 31 martie 2017, a valabilităţii con­tractelor de finanţare nerambursabilă încheiate de către producătorii validaţi cu Administraţia Fondului pentru Mediu.

În ceea ce priveşte vânzările efective, la zece luni piaţa a urcat cu 17,5% până la 114.960 uni­tăţi, în condiţiile în care numărul de auto­turisme vân­­dute s-a majorat cu 17,1%, respectiv 93.380 ma­­şini, potrivit datelor Asociaţiei Pro­ducătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO