Companii

Piaţa de birouri dă semne de dezmorţire: proiect de 66 mil. euro lângă Piaţa Victoriei

Piaţa de birouri dă semne de dezmorţire: proiect de 66 mil. euro lângă Piaţa Victoriei

Proiectul de birouri de pe Calea Griviţei va fi format din două clădiri cu o suprafaţă de 28.000 mp

Autor: Cristi Moga

11.05.2012, 00:04 1816

Compania de dezvoltare imobiliară S IMMO din Austria, care deţine în Bucureşti cen­trul comercial Sun Plaza situat în cartierul Ber­ceni, va investi 66 de milioane de euro în dezvoltarea unui proiect de birouri pe un teren aflat la o distanţă de 700 m de Piaţa Victoriei.

Austriecii, care au printre acţionari şi grupul Erste Bank, proprietarul BCR, au cumpărat de mai bine de cinci ani un teren pe Calea Griviţei, la intersecţia cu strada Buzeşti, iar acum par decişi să înceapă dezvoltarea a două clădiri de birouri de 6 şi 15 etaje, având o suprafaţă de 28.000 de metri pătraţi.

Numărul clădirilor de birouri aflate în prezent în construcţie în Bucureşti este destul de redus, în condiţiile în care gradul de neocu­pare este în continuare la un nivel ridicat, de 13-14%.

Cu toate acestea, în condiţiile în care pentru următorii ani nu sunt aşteptate prea multe livrări, unii dezvoltatori consideră că este un moment bun să investească, sperând totodată la o revenire economică susţinută.

Clădirile S IMMO vor avea denumirile The Mark (cea de 15 etaje) şi Podium şi vor dispune de 320 de locuri de parcare. In­vestitorii au desemnat firmele de consultanţă imobiliară Colliers şi Jones Lang LaSalle agenţi coexclusivi ai proiectului, care a fost "desenat" de firma de arhitectură Chapman Taylor.

În prezent, zona Buzeşti-Berzei este un imens şantier, pe aici urmând a fi construită o arteră ce va lega Piaţa Victoriei de Palatul Parla­mentului şi, mai departe, va ajunge până la Piaţa Progresul.

Aceasta nu este prima investiţie a companiei S IMMO în piaţa de birouri din Bucureşti, în condiţiile în care austriecii au în por­tofoliu şi clădirea Sun Offices, situată în ime­diata vecinătate a mallului Sun Plaza. În acel imobil austriecii au atras printre chiriaşi firmele PepsiCo, Siepcofar (farmaciile Dona) şi Regina Maria, care operează o clinică privată.

O altă investiţie realizată de S IMMO pe piaţa locală o reprezintă achiziţia hotelului Novotel de pe Calea Victoriei pentru 30 de milioane de euro în 2006.

Investitorii imobiliari dau semne de revenire în segmentul de birouri, dar proiectele sunt mult mai intens analizate înainte de începerea investiţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO