Companii

Piaţa de modă e luată cu asalt de branduri turceşti. LC Waikiki este cel mai important actor turc din moda românească, cu zeci de magazine şi afaceri de 300 mil. lei, dar şi branduri precum Koton sau D’s Damat s-au extins puternic. „Sunt susţinute de statul turc.“

Piaţa de modă e luată cu asalt de branduri turceşti....

Autor: Cristina Roşca

12.11.2023, 15:30 6475

Piaţa locală de modă e dominată de branduri străine care au venit treptat în România, unde au găsit apetit pentru trenduri şi interes pentru haine şi încălţări, piese pe care românii cheltuie anual circa 5 mld. euro. Ultimul trend în retai­lul de fashion îl reprezintă venirea compa­niilor de profil din Turcia.

„În afară de companiile poloneze care au asaltat România, mai sunt şi companiile din Turcia, care sunt susţinute foarte mult de statul turc“, spune Adrian Câzu, director de magazine al retailerului de încălţă­minte Benvenuti, unul dintre cei mai importanţi actori din sector. Benvenuti e o afacere antrepreno­rială românească.

LC Waikiki este cel mai impor­tant actor turc din moda românească, cu zeci de magazine şi afaceri de 300 mil. lei. Alte câteva nume din aceeaşi ţară care deja sunt active în România sunt Koton şi AC&Co. Turcia este o ţară cunoscută ca un mare producător de haine, un producător cu experienţă şi forţă de muncă ieftină.

Doar că, spre deosebire de România, în această ţară s-au dezvoltat şi mulţi retaileri care „au profitat” de această producţie, pe când local fabricile au ales să facă doar lohn, motiv pentru care, în timp, multe unităţi s-au închis.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO