Companii

Care sunt planurile lui Remon Vos, cel care controlează CTP, cel mai mare dezvoltator logistic din România: Vom adăuga încă 2,6 milioane de metri pătraţi de industrial în România. Cu o infrastructură în dezvoltare şi oameni bine pregătiţi, România are mult potenţial de creştere

Remon Vos, CEO şi fondator CTP

Remon Vos, CEO şi fondator CTP

Autor: Bogdan Alecu

29.01.2024, 00:08 4179

CTP mizează pe dublarea suprafeţei de parcuri industriale pe care o deţine în România, de la 2,6 mil. mp la 5,2 mil. mp Compania şi-a extins prezenţa europeană, atingând un portofoliu de 11,2 milioane mp, evaluat la 13 miliarde de euro la 30 septembrie 2023 Recent, CTP a livrat primul centru de distribuţie din afara Poloniei al LPP Logistics.

România devine un magnet tot mai puternic pentru investiţii atât în producţie, cât şi în hub-uri logistice regionale, în condiţiile în care infrastructura începe să prindă contur, iar aderarea la spaţiul Schengen se întrevede la orizont.

În acest context, companii precum CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar şi administrator de proprietăţi industriale şi logistice din Europa, investesc în noi proiecte logistice şi industriale pentru a acoperi cererea din partea logisticienilor şi producătorilor.

„În ultimii şapte ani, am crescut de la zero la 2,6 milioane mp, investind aproape 2 mi­liarde de euro în România. Acum, ne propunem să adău­găm încă 2,6 milioane mp, bazându-ne pe o echipă de 100 de profesionişti şi valori­ficând potenţialul şi oportu­nităţile României. Cu o infrastructură în dezvoltare şi o resursă umană calificată, se preconizează că România va avea a doua cea mai mare creştere a PIB-ului din UE. Este momentul ca România să reducă decalajul faţă de pieţele din Europa Centrală şi de Est şi putem contribui cu toţii la acest lucru. În calitate de dezvoltator, atragem în mod activ noi companii pe pieţele noastre principale, cum ar fi România, valorificând portofoliul nostru din cele 10 ţări şi extinzându-ne pentru a satisface cererea tot mai mare de capacităţi de producţie în Europa şi hub-uri regionale de distribuţie“, a declarat Remon Vos, CEO şi fondator al CTP.

România are cea mai bună rată de creştere din Europa estimată pentru 2024, de 3,4%, conform suplimentului anual al revistei britanice The Economist, The World Ahead, faţă de estimări cuprinse între 0,7% şi 0,9% pentru cele trei mari economii ale UE, Germania, Franţa şi Italia.

Remon Vos explică faptul că România devine o destinaţie din ce în ce mai atractivă pentru nearshoring datorită capitalului uman calificat disponibil, costurilor atractive ale forţei de muncă şi conectivităţii pieţei. În ceea ce priveşte producţia, CTP România găzduieşte numeroase facilităţi de producţie diferite, cum ar fi: Grupo Antolin şi T-Max în Sibiu, Frankische în Turda, Panduit în Arad şi Varroc în Timişoara.

În ultimii ani, CTP România a atras tot mai multe unităţi de producţie importante din Asia şi Europa, care au creat şi vor continua să creeze mii de noi locuri de muncă cu valoare adăugată. De exemplu, Diehl Controls va lansa anul acesta cea de-a treia unitate de producţie din Europa, situată în CTPark Braşov. Până la sfârşitul anului 2027, Diehl Controls România intenţionează să angajeze între 500 şi 600 de persoane care vor produce anual până la 12 milioane de sisteme electronice pentru electrocasnice.

"Cu 20 de milioane de locuitori şi un stoc existent de doar 7 milioane mp de spaţii industriale moderne, beneficiind de investiţii masive în infrastructură, România are mult potenţial pentru noi dezvoltări. Aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen este, de asemenea, o veste bună pentru Europa şi viitorul industriei. Cu oameni inteligenţi, muncitori, condiţii ideale şi proximitate pentru a profita de oportunităţile de nearshoring, infrastructură solidă şi în expansiune şi creştere economică constantă - aceste două ţări au mult potenţial şi multe de oferit", a spus Remon Vos.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO