Companii

Platformele de rezervări Airbnb şi Booking le-au adus proprietarilor de apartamente şi case venituri de 133 milioane euro în prima jumătate a anului trecut

Platformele de rezervări Airbnb şi Booking le-au adus...

Autor: Miruna Diaconu

15.01.2024, 18:40 456

♦ Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, instituţia centrală reprezentativă pentru turism, nu impune platformelor de rezervări să verifice dacă proprietăţile activează sau nu în legalitate.

Airbnb Şi Booking au generat 1,9 milioane de nopţi de cazare în prima jumătate a anului trecut, potrivit datelor Eurostat, ceea ce le-a adus proprietarilor de case şi apartamente venituri de peste 133 milioane euro.

Preţul mediu pentru o noapte de cazare în Ro­mânia pe platforma Airbnb este de circa 70 euro, po­trivit datelor de pe site-ul companiei, însă pre­ţul poate varia în funcţie de numărul de unităţi de ca­zare dintr-o anumită zo­nă, cererea pentru aces­tea şi perioada anului. Plat­formele de tip Airbnb şi Booking percep un co­mision între 10% şi 30% proprietarilor de ca­zări, acesta fiind businessul plat­formelor de plan local. Principala problemă a plat­formelor de rezervări ţine de faptul că multe proprietăţi listate pe aceste site-uri nu funcţionează legal, deşi preţu­rile nu sunt diferite faţă de unităţile de cazare clasificate.

Mai mult, există diferenţe semnificative în ceea ce priveşte facilităţile de care beneficiază turiştii. Dacă în cazul unei structuri clasificate, turiştii au la dispoziţie servicii de alimentaţie, un centru spa, sală de fitness sau altele, în cazul unui apartament listat pe Airbnb, turiştii au la dispoziţie doar serviciul de cazare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO