Companii

Plus Discount, plan de investitii de 55 mil. euro in acest an

20.02.2007, 16:44 13

Reteaua germana de magazine de tip discount Plus va investi peste 55 mil. euro in acest an, pentru extinderea cu 30 de unitati noi, dar si in cresterea capacitatii de depozitare.
Reteaua va totaliza 64 de unitati la finele anului, potrivit planurilor companiei Plus Discount, care va investi aproximativ 1,5 mil. euro pentru deschiderea fiecarui nou magazin.
"Vom realiza si extinderea spatiului de depozitare in centrul logistic de la Ploiesti cu circa 12.000 de metri patrati astfel incat sa asiguram capacitatile logistice necesare noului val de deschideri. Investitia pe partea de logistica se va ridica la 10 -13 mil. euro si va fi demarata in aceasta primavara, urmand sa o finalizam la toamna", a declarat Ioana Marginean, directorul de marketing al companiei Plus Discount Romania.
Planurile companiei prevad construirea unui al doilea centru logistic care va fi situat la Cluj-Napoca, investitie programata pentru anul viitor. Plus si-a programat extinderea retelei la peste 170 de magazine pana in anul 2010 si a obtinut in acest an un imprumut de la BEI (Banca Europeana de Investitii) in valoare de 80 mil. euro pentru finantarea partiala a planurilor de dezvoltare.
"Am ales aceasta strategie de expansiune agresiva pentru a obtine in cel mai scurt timp o acoperire nationala, comertul modern fiind inca foarte slab dezvoltat in majoritatea oraselor mici si mijlocii din Romania", a spus Ioana Marginean.
Reprezentantii Plus Discount spun ca dificultatile intalnite in procesul de extindere sunt neclaritatile juridice in momentul achizitionarii terenurilor si lipsa personalului calificat si cu experienta pe piata fortei de munca.
"Prin urmare, in procesul de recrutare a personalului pentru magazinele noi, am angajat de multe ori si persoane fara experienta in domeniu, avand in vedere ca toti noii angajati Plus Discount trec printr-o perioada de training intensiv de 2 luni inainte de deschiderea propriu-zisa a magazinului", a precizat Marginean.
Terenurile pe care sunt construite magazinele Plus Discount sunt detinute de companie in proportie de 60%, potrivit reprezentantilor retelei.
Plus Discount face parte din concernul international Tengelmann, cu afaceri de aproape 26 mld. euro si peste 7.600 de magazine detinute in 15 tari. Retelele de magazine discount (care practica o politica de preturi reduse) vor totaliza 200 de magazine la finalul anului, potrivit planurilor de extindere anuntate de companiile de pe piata.
Principalii cinci operatori de magazine discounter, care au investit anul trecut in dezvoltarea retelelor lor pana la un numar de 100 de unitati, si-au programat un ritm mai accelerat de expansiune pentru acest an. Printre competitorii Plus Discount se numara Penny Market, MiniMax Discount sau Profi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO