Companii

Ponta: Avem aici 300 de oameni de afaceri din China, 400 din Europa de Est şi "foarte mulţi din România"

Ponta: Avem aici 300 de oameni de afaceri din China, 400...

Autor: Sorin Pâslaru

26.11.2013, 11:12 460

Premierul Victor Ponta a spus marţi la deschiderea  Forumului Economic şi Comercial China-Europa Centrală şi de Est că România este acum "ca un tânăr absolvent plin de energie", care însă primeşte oferte de angajare plătite prost şi caută să-şi găsească un loc.

"Economia românească este ca un tânăr ambiţios plin de energie, care îşi caută o perspectivă mai bună. În astfel de evenimente şi colaborări, economia românească poate merge pe o cale bună de dezvotare", a spus Ponta.
 
Premierul a menţionat că sunt astăzi la Forum peste 300 de oameni de afaceri şi directori de companii din China, peste 400 de oameni de afaceri din Europa Centrală şi de Est şi mulţi ("so many") oameni de afaceri din România.
 
Premierul Ponta a mai menţionat că Europa va fi puternică doar dacă toate ţările din Europa sunt puternice şi dacă au un nivel adecvat al dezvoltării infrastructurii şi al educaţiei.
 
Ponta  mai subliniat că şi Ucraina, Moldova şi chiar Turcia poti fi luate în considerare în relaţiile cu China când vine vorba de estul Europei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO