Praktiker are un buget de 12 milioane de euro pentru a-şi reamenaja 20 de magazine

20 mar 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Retailerul de bricolaj Praktiker România a început procesul de remodelare a tuturor magazinelor pe care le are, primele 20 de unităţi, din totalul celor 27, urmând a înghiţi investiţii de 12 milioane de euro. Cele 20 de magazine vor fi reamenajate până la sfârşitul acestui an.

„Am redeschis şapte magazine, până la finalul anului vom mai deschide 13, iar restul vor fi remodelate în 2018. În prezent, numărul de produse dintr-un magazin este de 40.000, iar ponderea furnizorilor locali a crescut“, spune Omer Susli, proprietarul Praktiker România.

Concomitent cu acest proces, conducerea vrea să închidă unele magazine care se dovedesc neprofitabile. Până acum, a închis deja un spaţiu, în Târgu-Jiu, în vara anului trecut şi mai are două în plan pentru anul acesta. Susli nu a precizat care sunt cele două magazine pe care le are în vedere pentru închidere.

Praktiker şi-a bugetat o creştere de 9% a cifrei de afaceri în 2017, dublă faţă de cea de anul trecut. În 2016, businessul a ajuns la un total de aproximativ 141 de milioane de euro.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2017

 
Cuvinte cheie:
Praktiker
, buget
, reamenajare
, magazine
, retailer
, bricolaj
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide