Companii

Primăria Cluj-Napoca vrea să modernizeze cinci străzi cu 9 mil. euro de la UE

Primăria Cluj-Napoca vrea să modernizeze cinci străzi cu 9 mil. euro de la UE

Foto: Shutterstock

Autor: Laurentiu Cotu

17.10.2011, 17:50 185

Primăria Cluj-Napoca vrea să acceseze o finanţare nerambursabilă de circa 9 mil. euro, din fonduri europene, pentru refacerea a cinci străzi din oraş. Din banii disponibili prin intermediul Axei 1.1 din Programul Operaţional Regional destinat polilor de creştere, Clujul poate depune proiecte de reabilitare a infrastructurii de acces către obiective de interes istoric şi turistic, spun reprezentanţii municipalităţii clujene.

Proiectele de reabilitare prevăd atât refacerea trotuarelor şi a drumului, cât şi dotările urbane, de la iluminat stradal, arhitectural, până la mobilier urban. Străzile analizate sunt Avram Iancu, Moţilor, Memorandumului, I.C. Brătianu şi Kogălniceanu. Pentru primele patru obiective primăria are în vedere refacerea şi modernizarea căii de rulare, precum şi a trotuarelor. Străzile vor fi refăcute de la nivelul de fundaţie şi asfaltate, iar trotuarele vor beneficia de o reabilitare în acord cu zona instorică în care sunt situate.

Pentru toate cele cinci străzi cuprinse în proiect sunt prevăzute bănci, corpuri de iluminat şi montarea de cişmele în apropierea şcolilor. Totodată, cablurile aeriene de pe aceste străzi vor dispărea, cu excepţia celor pentru troleibuz de pe străziile Memorandumului şi Moţilor. În total se vor reabilita 65.557 mp de străzi şi trotuare.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO