Companii

PRO TV a raportat un profit de 23 mil. $ in trimestrul I, plus 54%

PRO TV a raportat un profit de 23 mil. $ in trimestrul I, plus 54%

Click pentru imaginea marita

01.05.2008, 20:14 79

Cifra de afaceri a companiei, care cu toate canalele detine circa 30% din audienta pe piata de televiziune locala, a fost de 57,9 milioane dolari, cu un plus de 47%. Anul trecut PRO TV a avut un profit operational de 93 milioane de dolari, la o cifra de afaceri de 215 milioane de dolari. In ultimul an compania a achizitionat doua canale - TV Sport redenumit sport.ro si MTV.
Rezultatele financiare au fost anuntate ieri de catre CME (Central European Media Enterprises), actionarul majoritar al operatiunilor din Romania. CME, care este un grup de media american ce opereaza mai multe statii de televiziune in Europa Centrala si de Est (Cehia, Slovacia, Slovenia, Croatia, Ucraina si Romania), a raportat pentru primul trimestru al anului o cifra de afaceri de 223,4 milioane dolari, in crestere cu 51%, si un profit operational de 74,69 milioane dolari, in urcare cu 86%.
Operatiunile din Romania au contribuit cu 26% la cifra de afaceri a CME si cu 31% la profit.
In octombrie 2007, Adrian Sarbu, fondatorul Media Pro si cel care a lansat PRO TV, a preluat functia de director operational al intregului grup CME.
"Dupa o performanta spectaculoasa inregistrata in 2007, anul 2008 a inceput, de asemenea, foarte bine si suntem increzatori ca va fi un nou an record, cu venituri estimate la 1,1 miliarde dolari pentru intreaga companie si un profit operational (EBITDA) de 440 milioane dolari. Intr-o perioada in care majoritatea companiilor media din lume depun mari eforturi pentru a obtine cresteri, CME se remarca pe segmentul sau prin estimarea unei cresteri de 30% a veniturilor si a unui salt de 36% al profitului operational. Grupul implementeaza o strategie agresiva de dezvoltare a segmentului new media care atrage peste 1,2 milioane de vizitatori unici in fiecare zi", a declarat Michael Garin, directorul executiv (CEO) al CME.
Adrian Sarbu, directorul operational (COO) al CME, a spus: "Inregistram rezultate extraordinare pe toate pietele unde suntem prezenti. In primul trimestru al anului toate posturile TV ale CME au depasit estimarile initiale. Strategiile noastre de maximizare a veniturilor, combinate cu importanta pe care o acordam eficientizarii operationale, contribuie decisiv la cresterea profiturilor. Dupa ce vom finaliza preluarea totala a canalului tv Studio 1+1 din Ucraina, ne vom afla intr-o pozitie solida, care ne va permite sa beneficiem de ritmul rapid de crestere inregistrat pe cea mai mare piata a noastra, cat si in toate pietele unde operam."
Adrian Sarbu detine 5% din compania PRO TV, in timp ce partenerul sau CME detine 95%. Adrian Sarbu este si actionarul principal al grupului Media Pro (ce detine printre alte active media si ZIARUL FINANCIAR) cu 91,3%, in timp ce partenerul sau CME are 8,7%.
Actionarul principal al CME este omul de afaceri american Ronald Lauder, care a infiintat acest grup media acum aproape 15 ani cu scopul de a intra cu un format de televiziune american spectaculos in tarile foste comuniste. Grupul CME este cotat atat pe bursa de valori americana NASDAQ, cat si pe bursa de la Praga, avand o valoare de piata in jurul a 4 mld. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO