Companii

Producătorul de utilaje grele Comes din Piatra Neamţ a intrat pe piaţa din Nigeria: "Am câştigat un contract pe 5 ani"

Producătorul de utilaje grele Comes din Piatra Neamţ a...

Autor: Mirabela Tiron

10.04.2024, 00:07 6898

„Avem un contract nou în Nigeria pe cinci ani, vom livra utilaje pentru stocare de gaze.“

Compania COMES din comu­na Săvineşti, judeţul Neamţ, care livrează utilaje sub pre­siune de gabarit mare şi piese de schimb pentru industria chimică, petrochimică, petrol şi gaze, a finalizat anul trecut cu afaceri de 99,5 mil. lei, în creştere cu 25% faţă de anul anterior, iar pentru acest an estimează un avans similar.

„Estimăm pentru acest an afaceri de 26 mil. euro şi un profit în creştere. Vom vinde în continuare 70-80% din pro­ducţie la export. Am câştigat un contract pe cinci ani în Nigeria, în valoare de 7-8 mil. euro anual, unde vom trimite utilaje pentru stocare gaze“, a declarat pen­tru ZF Anton Ioan Măzărianu, directorul general al com­paniei şi acţionar majoritar al COMES.

Datele publice arată că producătorul a raportat un profit net de 4 milioane de lei anul trecut, faţă de 1,5 mil. lei anul anterior, la 209 angajaţi, potrivit mfinante.ro.

COMES este fosta uzină mecanică a Combinatului Chimic Săvineşti, deschis în 1977 şi privatizat în 2003, fiind deţinută în prezent de acţionari români.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO