Companii

Producătorul de condimente Supremia din Alba face primii paşi către vânzarea businessului

Producătorul de condimente Supremia din Alba face primii...

Autor: Cristina Roşca

04.11.2016, 00:07 3246

Levente Bara, general manager şi proprietar al producătorului de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară Supremia Grup din Alba Iulia, face primii paşi către vânzarea unui pachet de acţiuni în cadrul companiei, potrivit surselor din piaţă.

Antreprenorul, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri români din judeţul Alba, a angajat deja o firmă de consultanţă care ar urma să îl asiste în acest proces care se află abia în fază incipientă, arată sursele ZF.

Contactat de Ziarul Financiar, Levente Bara a negat informaţiile.

El a înfiinţat grupul Supremia la începutul anilor 2000, iar în prezent compania pe care a clădit-o are în portofoliu condimente şi ingrediente alimentare, printre care mixuri, arome, membrane sau stabilizatori alimentari, pe care le produce la Alba Iulia.

Supremia Grup a avut afaceri de 178 de milioane de lei (40 de milioane de euro) în 2015, cu circa 15% mai mari decât în anul anterior. Compania are în prezent peste 300 de angajaţi şi un profit net de 8,5 milioane de lei (aproape 2 milioane de euro).

Vânzarea Supremia ar putea fi o nouă tranzacţie de câteva zeci de milioane de euro pentru piaţa locală de bunuri de larg consum, după Albalact sau Alpin 57 Lux.

Afacerile antreprenoriale româ­neşti au atras atenţia investitorilor străini, atât fonduri de investiţii, cât şi ju­cători strategici. Astfel, Albalact, cel mai mare producător local de lactate, a fost preluat de gigantul francez Lactalis, iar producătorul de îngheţată Alpin 57 Lux a vândut un pachet de acţiuni către un investitor strategic din Letonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO