Companii

Producătorul de lactate Simultan din Timiş investeşte 6 mil. euro în fabrică şi depozit

Producătorul de lactate Simultan din Timiş investeşte...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.03.2017, 00:07 2209

Producătorul de lactate Simultan, deţinut de antreprenorul român Florin Herbai, are în plan în acest an investiţii de circa 6 milioane de euro în fabrica de lactate din judeţul Timiş, dar şi într-un depozit logistic şi creşterea flotei de maşini pentru transport şi distribuţie.

„Anul acesta avem în plan investiţii de 5 milioane de euro plus TVA cu ajutorul fondurilor europene. Vrem să creştem capacitatea de producţie, mai facem un depozit logistic şi cumpărăm câteva maşini de distribuţie, dar şi câteva utilaje în fabrică. Este un proiect complex“, a declarat pentru ZF Florin Herbai, care conduce o companie cu afaceri de 144 de milioane de lei (32 mil. euro) anul trecut.

 În prezent, fabrica Simultan din judeţul Timiş are o capacitate tehnică de procesare de circa 280.000 de litri pe zi, iar în urma investiţiilor pe care antreprenorul le va realiza aici capacitatea va creşte cu încă 154.000 de litri. Anul trecut, atunci când compania românească Albalact a trecut de la acţionari români la francezi, după achiziţia de către Lactalis, Simultan a devenit cel mai mare producător de lactate cu acţionariat majoritar românesc în funcţie de cifra de afaceri realizată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO