Companii

Producătorul de panificaţie Pambac investeşte aproape 9 mil. euro în modernizare şi retehnologizare

Producătorul de panificaţie Pambac investeşte aproape...

Autor: Laurentiu Cotu

29.03.2024, 17:30 184

Pambac, unul dintre cei mai mari jucă­tori de pe piaţa de produse de morărit şi de paste făi­noa­se, a bugetat pentru acest an investiţii de aproxi­mativ 9 mil. euro pentru mo­der­ni­zarea fabricii de paste făi­noase, pentru reteh­nolo­giza­rea celor două mori, de grâu şi porumb, şi pentru achiziţia de noi instalaţii. Compania a investit anul trecut aproximativ 1,2 mil. euro în linii de amba­lare a pas­telor făinoase scurte, care oferă posibilitatea amba­lării automate la cutii a pastelor produse, cu o ca­pacitate de 40 de tone pe zi, dublând ast­fel randa­mentul de producţie al com­paniei.

„Continuăm pro­iectul de moderni­zare a fabricii de paste făi­noase şi în acest an, cu linii au­tomate de am­balare, paletizare şi sto­care a pas­telor lungi. In­vestiţia, care se ridică la a­pro­xi­ma­tiv 4 mili­oane de euro, se va realiza din fi­nan­ţare proprie, prin rein­ves­tirea pro­fitului ob­ţi­nut în anul anterior. Ne-am pro­pus să re­teh­nolo­gizăm şi cele două mori, de grâu şi porumb, prin înlocui­rea de compo­nente, achi­ziţia de in­sta­laţii ne­cesare pen­tru a op­ti­miza ambalarea, pa­le­tizarea şi stocarea produse­lor. Valoric, a­ceas­tă investiţie se ridică la aproxi­mativ 4,85 mili­oa­ne de euro şi se va realiza prin accesarea de fonduri euro­pene“, a declarat pentru ZF Transil­vania Mirela Totu, mar­keting manager Pambac.

Producătorul de panificaţie este prezent în princi­palele reţele internaţionale şi naţio­nale din comerţul modern - hipermarket, supermar­ket, discounteri şi cash & carry. Produsele Pambac se găsesc în Kaufland, Auchan, Mega Image, Profi, Metro, Selgros, dar şi în lanţurile româneşti de retail, con­form ultimelor date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO