Companii

Producătorul de porţelan IPEC Alba Iulia, controlat de familia Covaciu, şi-a bugetat afaceri de peste 33 mil. euro pentru 2024

Producătorul de porţelan IPEC Alba Iulia, controlat de...

Autor: Laurentiu Cotu

05.04.2024, 00:04 92

Compania IPEC (Întreprinderea de Porţelan Elena Covaciu), deţinută de famila Covaciu, unul dintre principalii furnizori IKEA de pe piaţa locală, estimează pentru 2024 afaceri de peste 33 mil. euro, în creştere cu 15% faţă de anul trecut, potrivit calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie. Ipec a finalizat anul 2023 cu o cifră de afaceri de aproximativ 29 mil. euro. Compania se află printre cei mai mari jucători din lume în domeniul produselor de menaj şi porţelan superior, cu aproximativ 50 de milioane de piese fabricate anual şi livrate la nivel global, din Japonia până în SUA, conform unor informaţii anterioare.

„Estimăm o creştere de 15% a afacerilor în acest an, faţă de 2023. Am ajuns la peste 500 de angajaţi, continuăm robotizarea fabricii din Alba Iulia, dar vom mai angaja şi personal“, a declarat pentru ZF Transilvania Cristian Covaciu, cofondator şi acţionar al IPEC. 

În fabrica IPEC din Alba Iulia funcţionează în prezent câteva sute de roboţi industriali, compania aflându-se în topul firmelor din România ca utilizare a roboţilor industriali în procesul de producţie. IPEC Alba Iulia lucrează atât cu restaurante, cât şi cu unii dintre cei mai mari retaileri din Europa, precum IKEA, Carrefour, Metro şi Aldi. Oficialii IPEC Alba Iulia au anunţat în toamna anului trecut că au în plan să investească 10 milioane de euro într-o unitate de producţie de ceşti din porţelan. Fabrica va fi amplasată tot la Alba Iulia, unde se află şi actuala unitate de producţie a companiei, iar construcţia urmează a fi demarată anul acesta, potrivit unor informaţii anterioare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO