Companii

Producătorul de prăijturi Senneville din Timişoara va face o nouă fabrică în oraşul Călan din Hunedoara. Investiţia se ridică la 12 mil. euro şi va fi gata în toamna lui 2025

Autor: Florentina Niţu

05.04.2024, 16:40 143

Compania a depus proiectul cu această investiţie în Programul Tranziţie Justă, apel ce sprijină dezvoltarea durabilă şi crearea de noi locuri de muncă, pentru a atrage fonduri publice ♦ În luna ianuarie a anului 2024, rata şomajului în Hunedoara a fost de 4,7%, iar prin deschiderea fabricii de la Călan, Senneville va angaja circa 60 de oameni.

Producătorul de prăjituri şi pro­du­se de patiserie Senneville din Timişoara, cu o cifră de afaceri de 3,7 milioane euro în 2023, vrea să investească într-o nouă fabri­că, în judeţul vecin, Hunedoara. Aceasta va fi construită în oraşul Călan, iar în toamna anului 2025 este prevăzută punerea sa în funcţiune, ca urmare a cererii crescute pen­tru produsele companiei din partea reţelelor de comerţ modern.

„Am depus un proiect de 12 milioane de euro fără TVA în Programul Tranziţie Justă. Vrem să trecem la nivelul următor al busi­nessului prin fabrica de la Călan. Am înce­put negocierea pentru cofinanţare cu câteva bănci, însă nu ne limităm la ele“, a spus pentru ZF David Alb, CEO al Senneville.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO