Companii

Producătorul de prăijturi Senneville din Timişoara va face o nouă fabrică în oraşul Călan din Hunedoara. Investiţia se ridică la 12 mil. euro şi va crea cel puţin 60 de locuri de muncă

Producătorul de prăijturi Senneville din Timişoara va...

Autor: Florentina Niţu

05.04.2024, 00:07 5258

Producătorul de prăjituri şi produse de patiserie Senneville din Timişoara, cu o cifră de afaceri de 3,7 milioane euro în 2023, vrea să investească într-o nouă fabrică, în judeţul vecin, Hunedoara.

Aceasta va fi construită în oraşul Călan, iar în toamna anului 2025 este prevăzută punerea sa în funcţiune, ca urmare a cererii crescute pentru produsele companiei din partea reţelelor de comerţ modern.

Compania a depus proiectul cu această investiţie în Programul Tranziţie Justă, apel ce sprijină dezvoltarea durabilă şi crearea de noi locuri de muncă, pentru a atrage fonduri publice. Întreprinderile mici şi mijlocii din judeţele Hunedoara, Galaţi, Gorj, Dolj, Prahova şi Mureş pot accesa fonduri de 775 milioane de euro prin Programul Tranziţie Justă. În luna ianuarie a anului 2024, rata şomajului în Hunedoara a fost de 4,7%, iar prin deschiderea fabricii de la Călan, Senneville va angaja circa 60 de oameni.

David Alb a menţionat că acum proiectul este în analiză la ADR Vest şi speră să obţină finanţarea nerambursabilă, dar şi co-finanţare din alte surse, pentru a da drumul la licitaţia pentru construcţie, fiind prevăzut ca în toamnă să înceapă lucrările în teren, iar în toamna anului 2025 să producă acolo.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO