Companii

Producţia de biciclete s-a dublat în perioada 2009-2015

Producţia de biciclete s-a dublat în perioada 2009-2015

Autor: Cristina Roşca

26.08.2016, 00:07 1541

Producţia de biciclete a ajuns anul trecut la 900.000 de unităţi după un avans de circa 10% comparativ cu 2014. Dacă ritmul de creştere se va menţine şi în 2016, atunci producţia se va apropia de pragul de un milion de unităţi, prag pe care piaţa locală nu l-a atins niciodată până acum.

De altfel, piaţa este pe plus de mai mulţi ani, dublându-şi valoarea în perioada 2009-2015. În aceeaşi perioadă România a urcat în topul producătorilor de profil din UE de pe locul opt pe poziţia numărul cinci.

Piaţa locală se află de asemenea în topul celor mai mari producători de părţi componente pentru astfel de vehicule, aflându-se pe poziţia secundă în UE după Italia, după o evoluţie similară ca în cazul celei de produse finite. România a produs anul trecut părţi componente pentru biciclete în valoare de 300 de milioane de euro, respectiv 18% din valoarea totală a producţiei din UE.

Potrivit datelor ZF, cea mai mare parte a producţiei de biciclete şi de părţi componente pleacă peste hotare, produsele finite ajungând în magazinele de echipamente sportive din toată lumea, cum este şi cazul Decathlon.

O parte din produse chiar se întorc în magazinele din România.

Apetitul străinilor pentru bicicletele made in Romania s-a văzut anul trecut în topul celor mai mari exportatori. Trei producători de biciclete şi părţi componente, respectiv Mechrom Industry, Eurosport DHS şi Madirom Prod, îşi fac loc în topul celor mai mari 200 de exportatori locali din 2015, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO