Companii

Proiectele de fuziuni sau achiziţii îngheţate în 2013 încep să se mişte din nou, dar deal-urile mari sunt acum până în 100 mil. €

Proiectele de fuziuni sau achiziţii îngheţate în 2013...

Autor: Andrei Cîrchelan

27.06.2014, 16:01 296
Proiecte de fuziuni şi achiziţii care în 2013 erau sub semnul întrebării au început să se mişte din nou, chiar dacă în sectoare cheie precum energie sau infrastruc­tură lucrurile se mişcă lent, iar cele mai mari tranzacţii nu depăşesc valoarea de 100 milioane de euro, este de părere avocatul Cătălin Grigorescu, partenerul coordonator al firmei de avocatură bpv Grigorescu Ştefănică.
 
„Cea mai mare tranzacţie în care suntem implicaţi în prezent e în energie convenţională, dar nu cred că va fi încheiată anul acesta. Deal-urile mari sunt în mo­mentul de faţă până într-o sută de milioane, dacă nu pui la socoteală ofertele publice iniţiale şi alte metode de a atrage capital“, a declarat Grigorescu pentru ZF.
 
Firma pe care o conduce a asistat Transeastern Power Trust, un vehicul de investiţii canadian, în achi­zi­ţia a 11 mici hidrocentrale. Dincolo de această tran­zac­ţie, însă, „care nu e simptomatică pentru sector“, acti­vitatea stagnează din perspectiva avocaturii de business.
 
„Infrastructura a dezamăgit“, spune avocatul. „Faţă de începutul lui 2013, când credeam că se vor întâmpla mult mai multe lucruri în infrastructură, lucrurile nu se mişcă cu viteza necesară. (...) În energia con­venţională şi cea nucleară, lucrurile sunt relativ stag­nante, dar acolo amploarea proiectelor e mai mare şi deciziile iau mai mult timp“, a mai declarat Grigorescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO