Companii

Regina Maria vrea să repete rezultatul de anul trecut şi să crească cu 20%

Fady Chreih, directorul executiv al Regina Maria. Foto: Silviu Matei

Fady Chreih, directorul executiv al Regina Maria. Foto: Silviu Matei

Autor: Ioana David

06.11.2014, 00:03 95

Operatorul de servicii medicale private Regina Maria, controlat de fondul de investiţii Advent Internaţional, aşteaptă anul acesta o creştere de 20% a afacerilor până la nivelul de 55 de milioane de euro, avansul prognozat pentru acest an fiind similar cu cel din 2013.

„Continuăm să ne consolidăm poziţia pe segmente-cheie – sănătătea femeii şi a copilului, abonamente corporate. (…) Un exemplu punctual este spitalul Euroclinic, care a înregistrat o creştere de 23% în prima parte a acestui an“, a spus Fady Chreih, directorul executiv al Regina Maria.

Compania a anunţat că în primele şase luni ale anului a raportat o creştere de 16% a cifrei de afaceri nete consolidate, până la nivelul de 27 milioane de euro. Potrivit estimărilor Regina Maria, în prima jumătate a acestui an piaţa de profil s-a majorat cu 8%.

Regina Maria, unul dintre principalii jucători din servicii medicale, a anunţat ca până la finalul lunii să deschidă o policlinică la Cluj, în urma unei investiţii de 0,4 milioane de euro.

Noua unitate va avea 850 de metri pătraţi, 15 specialităţi medicale, laborator, un centru de medicină ocupaţională şi un centru de kinetoterapie şi recuperare medicală. Potrivit lui Fady Chreih, investiţia de la Cluj are loc în condiţiile unei cereri în creştere din partea companiilor şi a pacienţilor individuali.

Compania este activă pe o piaţă de peste un miliard de euro şi este singurul jucător din top cinci controlat de un fond de investiţii.

Bazele Regina Maria au fost puse în 1995 de medicul cardiolog Wargha Enayati, la acea vreme sub numele de Centrul Medical Unirea. În prezent, Enayati mai deţine 20% din acţiuni.

În piaţa de servicii medicale private există unele informaţii potrivit cărora Advent s-ar pregăti să iasă din businessul Regina Maria. Compania nu a confirmat, dar nici nu a infirmat aceste informaţii.

În sectorul privat de servicii medicale, cei mai mari jucători sunt MedLife, Regina Maria, Medicover, Sanador, Gral. Liderii pieţei au continuat să crească în ultimii ani şi să câştige teren pe o piaţă care le-a validat aşteptările şi a continuat să se aprecieze.

Cifra de afaceri cumulată a companiilor care au ca obiect de activitate serviciile medicale a ajuns la 1,09 miliarde de euro anul trecut, de la 0,67 miliarde de euro în 2008, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO