Companii

Renault aduce acasa inginerii romani. Cum comentati?

20.09.2009, 14:59 91

Renault Technologie Roumanie (RTR) vrea sa readuca in tara maimulte zeci de ingineri romani care au lucrat anterior in cadrulunor grupuri auto. Francezii au repatriat deja 10 ingineri care auactivat in SUA, Italia sau Germania.
"Avem oameni care se intorc acum in Romania, ingineri cu zeci deani de experienta. Sunt oameni care au lucrat ani de zile incompanii precum Toyota, General Motors, Chrysler, si care vor lucrapentru noi", a declarat Philippe Prevel, directorul general al RTR.Unul dintre romanii care s-au intors dupa mai mult de un deceniu salucreze in Romania, la cel de-al doilea centru de inginerie alRenault, este Sorin Buse, 49 de ani, directorul general adjunct alcentrului.
"Lucrez de 20 de ani in domeniul auto, iar ultimii 14 i-am petrecutla Toyota. La reintoarcere au contribuit oportunitatea de a lucrala acest centru, dar si familia", a spus Buse. Ultima pozitie incadrul Toyota a fost cea de director de proiect greenfield pentrufabrica din Woodstock, Canada.
RTR, care are mai mult de 2.200 de angajati in prezent, este formatdin echipele de ingineri din Bucuresti, Ploiesti si Titu. Intr-unan de la demararea proiectului Renault a cheltuit 70 de milioane deeuro, circa 50% din suma alocata primei etape de dezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO