Retail&Agrobusiness

Arctic, cel mai mare producător local de electrocasnice, îşi schimbă acţionarul. Compania va fi deţinută de Beko Europe, în spatele căreia se află grupul turc Arcelik (75%) şi de grupul american Whirlpool (25%)

Arctic, cel mai mare producător local de electrocasnice,...

Autor: Cristina Roşca

03.04.2024, 00:07 16782

Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, ce deţine local două fabrici în judeţul Dâmboviţa, îşi schimbă acţionarul, urmând a fi deţinut acum de Beko Europe. Aceasta din urmă este o entitate rezultată din alăturarea operaţiunilor din Europa ale turcilor de la Arcelik şi ale americanilor de la Whirlpool.

Tranzacţia dintre cei doi giganţi a fost anunţată anul trecut, însă a fost finalizată abia acum.

Rezultatul este o companie - Beko Europe - cu peste 20.000 de angajaţi şi 11 unităţi de producţie cu o capacitate cumulată de aproximativ 24 de milioane de electrocasnice pe an. Noua entitate este deţinută în proporţie de 75% de Beko (deci de Arcelik), iar 25% de Whirlpool. Dintre cele 11 unităţi de producţie, două sunt în România, e vorba de fabricile Arctic din Găeşti şi Ulmi, judeţul Dâmboviţa. Celelalte sunt în Cassinetta, Melano, Comunanza şi Siena în Italia, Wroclaw, Radomsko şi Lodz în Polonia, Poprad în Slovacia şi Yate în Marea Britanie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO