Retail&Agrobusiness

Cinci branduri de whisky şi vodcă ţin 45% din piaţa spirtoaselor importate

Cinci branduri de whisky şi vodcă ţin 45% din piaţa...

Autor: Mădălina Panaete

27.10.2014, 19:47 660

Cele mai vândute branduri de băuturi spirtoase importate în România printre care şi mărcile de whisky Jack Daniel’s şi J&B, dar şi vodca Absolut reprezintă 45% din vânzările în volum de băuturi spirtoase importate.

În total, importurile de băuturi spirtoase au ajuns anul trecut la aproape opt milioane de litri, cu 3% mai puţin decât în anul precedent şi cu 6,6% mai puţin decât nivelul înregis­trat în anul 2008. La un preţ mediu de circa 20 de euro la raft pentru un litru de băuturi spirtoase, segmentul de importuri poate fi estimat la circa 160 milioane de euro.

Piaţa băuturilor spirtoase importate este dominat de trei companii BDG Import (cu brandurile Jack Daniel’s şi Finlandia), PPD România, parte a grupului cipriot Photos Photiades Distri­butors (cu whisky-ul J&B) şi Pernod Ricard România, filiala locală a grupului francez cu acelaşi nume (cu whisky-ul Ballantine’s şi vodca Absolut).

Cel mai vândut brand de import a rămas şi anul trecut Jack Daniel’s, una dintre mărcile-fanion de spirtoase din portofoliul BDG Import, cel mai mare importator local de acest tip de băuturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO