Retail&Agrobusiness

Cum e posibil ca unele restaurante Calif să funcţioneze deşi firma care le opera e în faliment?

Cum e posibil ca unele restaurante Calif să funcţioneze...

Autor: Cristina Roşca

06.07.2023, 11:22 1947

Restaurantele Calif din zonele Iancului şi Militari din Capitala sunt încă funcţionale, conform datelor ZF, deşi firma care le administra, O&A 2000 Impex, a intrat în faliment în 2023. ZF a scris ieri că acesta este unul dintre cele mai răsunătoare falimente recente din piaţa HoReCa şi survine după o perioadă dificilă ce a început odată cu pandemia.

Firma figurează între cele mai mari insolvenţe şi falimente din 2023, potrivit unui top furnizat de Registrul Comerţului la solicitarea ZF. În timp ce majoritatea companiilor din acest clasament apar în insolvenţă sau sub incidenţa Legii nr. 85/2014, O&A 2000 Impex figurează a fi direct în faliment.

Deşi O&A 2000 Impex a intrat în faliment, în continuare sunt funcţionale restaurantele Calif de la Iancului şi Militari, conform datelor ZF. Cum e posibil?

Acest lucru e posibil dacă ele au fost vândute sau dacă au fost mutate pe alte companii. Spre exemplu, localul din cartierul dormitor Militari este operat prin firma Ochelari Couture SRL, conform datelor ZF. Această companie este deţinută de Al Rammal Amer (50%), Alexandru Andrei Sileanu (45%) şi Adrian Rotaru (5%), conform platformei termene.ro.

Anterior, prin firma O&A 2000 Impex, afacerea era controlată de Arora Sachin (75%), Valentin Bogdan Jantea (10%), Mihai Alexandru Stoichiţoiu (10%) şi Radu Alin Tănase (5%), potrivit Termene.ro. Ei, împreună, nu apar acţionari într-o altă firmă, arată aceeaşi sursă. De asemenea, nici cu noii acţionari nu apar implicaţi împreună. Astfel, pare că businessul a fost vândut.

„Am redeschis aici acum două luni“, a spus persoana care a răspuns la te­lefon la restaurantul din Militari, fără a oferi alte detalii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO