Retail&Agrobusiness

De la miere la mied: familia Negoţ din Buzău a creat o linie de producţie pentru o băutură mai puţin cunoscută în România: „Ne-am propus să creăm un substitut pentru bere sau cidru artizanal“

Producţia miedului, cunoscut de asemenea şi ca hidromel, are loc într-o hală de 100 de metri pătraţi din localitatea Pătârlagele, judeţul Buzău.

Producţia miedului, cunoscut de asemenea şi ca hidromel, are loc într-o hală de 100 de metri pătraţi din localitatea Pătârlagele, judeţul Buzău.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.12.2022, 00:06 475

♦ Miedul, lansat sub brandul Miedăria, se găseşte deocamdată în câteva localuri de pe Valea Buzăului, dar şi în Capitală, iar planul fondatorului este să extindă prezenţa acestei băuturi şi mai mult în Bucureşti şi Braşov ♦ Mai mult, el se află în discuţii şi cu un distribuitor din Olanda.

Mihai Negoţ, un antreprenor care, în urmă cu mai mulţi ani, a dezvoltat un brand de miere de albine în judeţul Buzău, s-a extins către o nouă nişă şi a creat o linie de producţie pentru o băutură pe bază de miere, ce poartă denumirea de mied.

„Miedul este o băutură alcoolică obţinută prin fermentarea mierii în apă cu ajutorul drojdiei. Conţinutul alcoolic poate varia de la cel al unei beri uşoare până la cel al unui vin tare. Poate fi o băutură liniştită sau carbonatată. În funcţie de reţetele urmărite şi de tehnicile de fermentare, o multitudine de ingrediente pot fi adăugate în proces: de la fructe, la plante sau condimente. Miedul nu este neapărat o băutură dulce. În funcţie de reţetă, acesta poate fi sec, demisec sau dulce“, explică Mihai Negoţ.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO