Retail&Agrobusiness

Divizia de agribusiness a Agricover a încheiat anul 2016 cu afaceri de peste 253 mil. euro, în scădere cu 4% faţă de 2015. Anul acesta Agricover şi-a bugetat investiţii 4,2 mil. euro

Divizia de agribusiness a Agricover a încheiat anul 2016...

Autor: Roana Rotaru

03.04.2017, 11:12 248

Divizia de agribusiness a Agricover, cu activităţi în distribuţia de materii prime agricole, comerţul cu cereale, precum şi abatorizarea şi procesarea cărnii de porc, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 1,14 mld. lei (253,4 mil. euro), în scădere cu 4% faţă de anul precedent, înregistrând un profit brut de 12,2 mil. lei (2.7 mil. euro), potrivit reprezentanţilor companiei.

„Anul 2016 a reprezentat o nouă etapă de eficientizare a operaţiunilor de Agri-Business, ceea ce a condus la o creştere a profitabilităţii. Ne-am asumat angajamentul de a susţine dezvoltarea fermierilor parteneri, iar pentru aceasta continuăm să ne concentram pe găsirea de noi soluţii de reducere a costurilor de producţie la hectar.” a declarat Daniel Florescu, directorul general al diviziei de agribusiness al Agricover.

Agricover a înregistrat o creştere cu 8% a activităţii de distribuţie inputuri, în timp ce volumul de cereale şi oleaginoase tranzacţionate s-a redus cu 27%, potrivit reprezentanţilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO