Retail&Agrobusiness

Efectele revoluţiei fiscale. Kaufland va majora venitul minim pentru lucrătorii comerciali la 2.800 lei brut pe lună

Noua creştere salarială făcută de Kauf­land, care are aproape 15.000 de angajaţi, va intra în vigoare efectiv începând cu data de 1 martie 2018.

Noua creştere salarială făcută de Kauf­land, care are aproape 15.000 de angajaţi, va intra în vigoare efectiv începând cu data de 1 martie 2018.

Autor: Roxana Rosu

19.12.2017, 00:05 616

Kaufland, cel mai mare angajator privat din România, va majora anul viitor venitul minim pentru lucrătorii comerciali din magazine la suma de 2.800 lei brut pe lună, incluzând atât tichetele de masă, cât şi tichetele cadou oferite de Crăciun şi de Paşte.

În retail, casierii şi lucrătorii comerciali erau plătiţi de regulă cu salariu minim pe economie. Însă, situaţia dificilă de pe piaţa muncii în general i-a de­ter­minat pe retaileri să parieze pe majorări pentru a-şi putea păstra salariaţii. De altfel, în retail fluctuaţia an­ga­ja­ţilor este printre cele mai mari din economie. Mai mult, ju­­cătorii din comerţul mo­dern în frunte cu Kaufland şi Carrefour se numără prin­tre cei mai mari angajatori, cu peste 10.000 de salariaţi fie­ca­re. În prezent, sa­la­riul mediu brut pe economie este de 3.327 lei, iar cel net de 2.392 lei. De ase­me­nea, sala­riul mi­nim brut pe econo­mie este de 1.450 lei şi ar urma să creas­că anul viitor la 1.900 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO