Retail&Agrobusiness

Fermierii şi-au primit subvenţiile aproape în totalitate: 2 miliarde de euro, până la finalul lunii martie

MADR a dispus de un plafon pentru plăţile directe de 2,2 mld. euro din fonduri europene

MADR a dispus de un plafon pentru plăţile directe de 2,2 mld. euro din fonduri europene

Autor: Roana Rotaru

07.04.2017, 00:05 178

Până la finalul lui martie, fermierii români au primit peste 2 miliarde de euro subvenţii aferente campaniei din 2016, în medie cu cinci luni mai devreme faţă de cum decurgeau plăţile în anii anteriori. În 2016, la finalul lui august, fermierii nu-şi primiseră integral plăţile pentru 2015, plăţi pe care, anul acesta, le-au primit în primul trimestru în proporţie de 94%.

„În ceea ce priveşte subvenţiile pentru agricultură, anul acesta le trecem prin buget fiindcă în 2016 s-a întârziat foarte mult şi banii au ajuns târziu la fermieri. Acum 95% dintre agricultori au primit deja banii. Vorbim despre bani care se vor regăsi în TVA, accize, salarii. Bani care se învârt de două-trei ori în economie”, a declarat Viorel Ştefan, ministrul finanţelor, într-un interviu acordat ieri agenţiei Mediafax.

Guvernul a făcut anul acesta ceea ce niciun guvern nu a mai făcut. A introdus în bugetul Ministerului Agriculturii plăţile directe către fermieri. Bugetul Ministerului Agriculturii a crescut astfel, artificial, cu peste 80% în 2017, ajungând la 3,8 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO