Retail&Agrobusiness

Imperiul Marex se îndreaptă spre faliment cu datorii de peste 100 de milioane de euro

Marin Moraru, fondatorul grupului Marex
Am contestat deja decizia. Este o măsură forţată, nici măcar nu s-a întocmit lista creditorilor. Sunt probleme cu lichidităţile, însă suntem în funcţiune. Nota este forţată, am probleme, dar nici nu sunt lăsat să respir.

Marin Moraru, fondatorul grupului Marex Am contestat deja decizia. Este o măsură forţată, nici măcar nu s-a întocmit lista creditorilor. Sunt probleme cu lichidităţile, însă suntem în funcţiune. Nota este forţată, am probleme, dar nici nu sunt lăsat să respir.

Autor: Gabriel Razi

21.07.2014, 00:00 1018
Imperiul Marex Brăila, al doilea cel mai mare crescător de porci de pe piaţa locală, un grup controlat de familiile de antreprenori Moraru, Lupaşcu şi Preda, face primul pas spre faliment după ce administratorii judiciari au propus această măsură pe fondul lipsei de lichidităţi, transparenţă şi ca urmare a gradului mare de îndatorare.
 
Companiile Marex şi Vegetal Trading, aflate în insolvenţă, au datorii cumulate ce depă­şesc 100 milioane de euro, iar un eventual fa­li­ment ar fi cea mai mare prăbuşire din industria cărnii din ultimul deceniu.
 
„De la declararea insolvenţei, în contul unic de de insolvenţă nu au intrat suficiente li­chi­dităţi nici măcar pentru a plăti hrana ani­ma­le­lor sau pentru a asigura plata utili­tăţilor. Si­tuaţia de acum poate fi explicată prin in­ves­ti­ţiile făcute înainte de criză care nu s-au bazat pe principii obiective“, a spus avocatul Ta­tiana Ma­nolache de la Prime Insolv Prac­tice, ad­ministratorul judiciar al firmei Marex Brăila.
 
Administratorii judiciari (Prime Insolv Prac­tice în consorţiu cu Sierra Quadrant pentru Marex şi Sierra Quadrant pentru Ve­getal Trading) au propus intrarea în faliment, însă mişcarea este doar un prim pas în cadrul unei proceduri ce poate fi oprită de către cre­ditori, dar poate fi şi contestată de către acţio­narii celor două companii. Dosarul va ajunge în faţa judecătorilor în luna septembrie, atunci când ar urma să fie o luată o primă decizie pe această temă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO