Importatorul lactatelor Sole Mizo a fost amendat de Consiliul Concurenţei

8 ian 2016 Autor: Mădălina Panaete

Importatorul de lactate Sole Mizo România, parte a grupului  ungar cu acelaşi nume condus de Gerbrant de Boer  - fost şef al Friesland în România - şi jucătorul din sectorul de pani­ficaţie Agro-Pan-Star au fost amendate de Consiliul Con­curenţei cu 1,32 milioane de lei (aproape 300.000 euro) pentru trucarea licitaţiei organizate în 2012 de Consiliul Judeţean Harghita pentru achiziţia pro­duselor lactate, în cadrul Programului Cornul şi Laptele pentru anul şcolar 2012-2013.

 
Cea mai mare parte a amenzii a primit-o Sole Mizo România, în va­loare de aproxi­mativ 1,28 milioane de lei. Agro-Pan-Star din Covasna are afaceri de 2,8 mil. lei.
 
În 2014, Sole Mizo România a avut o cifră de afaceri de 91,3 milioane de lei (20 mil. euro), în scădere faţă de anul precedent, arată calculele ZF pe baza datelor de la mfinanţe.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.01.2016

 
Cuvinte cheie:
lactate
, amenda
, consiliul concurentei
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide