Retail&Agrobusiness

IPSO Agricultură a inaugurat un nou sediu la Roman, o investiţie de 2 milioane de euro

IPSO Agricultură a inaugurat un nou sediu la Roman, o...

Autor: Roana Rotaru

25.04.2016, 20:00 685

IPSO Agricultură, unul dintre cei mai importanţi distribuitori de utilaje agricole şi piese de schimb, a inaugurat un nou sediu în Săbăoani, jud. Neamţ, o investiţie care se ridică la 2 milioane de euro. Noul sediu IPSO Roman este construit pe o suprafaţă totală de 15.000 mp şi include o clădire de birouri, un atelier de service, o magazie de piese de schimb şi un showroom comercial.

“Inaugurarea sediului IPSO Roman face parte dintr-un program de investiţii în deschiderea de noi sedii şi modernizarea celor existente, în valoare de 15 mil. euro. Programul s-a dovedit a fi un succes şi reprezintă una dintre realizările noastre majore în cei 20 de ani de activitate. Acesta este al treilea sediu inaugurat de IPSO Agricultură în ultimii 3 ani, după inaugurarea sediilor de la Timişoara (jud. Timiş) şi Mogoşoaia (jud. Ilfov), în 2014 şi în 2015.” a declarat Arnaud Van Strien, Director General IPSO Agricultură.

Magazia de piese de schimb regională are o suprafaţă de 400 mp şi include un stoc de piese cu peste 3.200 referinţe distincte, în valoare totală de 250.000 euro, iar atelierul de service se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 450 mp.

IPSO Agricultură, parte a grupului francez Monnoyeur, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje agricole la nivel internaţional, cu o reţea de birouri extinsă în 9 tari, cele mai multe din Europa este lider pe piaţa de utilaje agricole din România.  Compania oferă soluţii integrate producătorilor agricoli din România, piese de schimb, service în câmp şi pregătirea operatorilor.

Potrivit reprezentanţilor companiei, IPSO Agricultură este importator unic autorizat al maşinilor şi utilajelor John Defere, cel mai mare producător de utilaje agricole la nivel mondial, iar paleta de furnizori include şi alte mărci de renume pe piaţa utilajelor agricole, precum Manitou, Kuhn, Bednar FMT, Fliegl, Pichon, Perard, Kemper, Zurn, Geringhoff, Grasdorf, Laforge etc.

IPSO Agricultură a încheiat anul 2014 cu o cifra de afaceri de peste 483 milioane de lei şi un profit de 31 milioane de lei, rezultate obţinute cu ajutorul a peste 300 de angajaţi, conform celor mai recente informaţii disponibile.

Cei mai mari competitori ai IPSO Agricultură sunt distribuitorii de utilaje agricole MYO-O, Titan Machinery,  Maspertech, Simpalexim, Topautocom, Mewi, KDMA şi alţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO