Retail&Agrobusiness

Kaufland vinde în provincie 7 hectare de terenuri adiacente magazinelor companiei

Kaufland vinde în provincie 7 hectare de terenuri...

Autor: Cristina Rosca

23.09.2016, 00:05 5988

Lanţul german de hipermarketuri Kaufland, liderul pieţei locale de comerţ modern, scoate la vânzare trei terenuri cu o suprafaţă totală de circa 70.000 mp (7 hectare), în oraşele Gherla (judeţul Cluj), Oradea (judeţul Bihor) şi Turda (judeţul Cluj).

În medie un magazin Kaufland măsoară 3.600 mp, însă suprafaţa variază de la 2.000 mp la 5.500 mp, cele mai mari fiind în Bucureşti.

Până recent, pe lista terenurilor scoase la vânzare de către Kaufland se aflau mai multe spaţii în mai multe oraşe, însă compania a reuşit să vândă deja o parte.

„Pentru o parte din ele tocmai am semnat contracte de vânzare-cumpărare. Toate terenurile pe care le avem la vânzare sunt terenuri excedentare, terenuri care ne-au rămas după ce am construit magazinul. Nu reuşim să cumpărăm tot timpul exact cât ne trebuie pentru magazinul nostru şi atunci apar suprafeţe excedentare, suprafeţe pe care le scoatem la vânzare în anumite condiţii“, spun oficialii Kaufland.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO