Retail&Agrobusiness

Preşedintele Camerei de Comerţ Turco-Române, nemulţumit de cum reflectă presa românească lovitura de stat din Turcia: „Vă rog să nu criticaţi un preşedinte ales prin votul popular!”

Preşedintele Camerei de Comerţ Turco-Române,...

Autor: Roana Rotaru

19.07.2016, 16:17 1319

Comunitatea oamenilor de afaceri turci din România este deranjată de modul în care presa românească a relatat despre lovitura de stat din Turcia, dar şi de criticile pe care mass media le-a adus preşedintelui Erdogan, cel care vrea să reintroducă pedeapsa cu moartea în ţara pe care o conduce.

„Unii jurnalişti încearcă să facă cunoscută Turcia ca şi cum ar fi o ţară nedemocratică şi încercă să relateze la televizor nişte probleme care sunt contrare realităţii. Aceasta ţara are un preşedinte ales cu 51% din voturi. Cum poate fi numit dictator? Simbolul democraţiei este votul exprimat (...)Va rog să nu mai criticaţi un preşedinte ales prin votul popular”, a declarat Tamer Atalay, preşedintele Camerei de Comerţ Turco-Române, în cardul unei conferinţe organizate astăzi în Capitală.

Reprezentantul Camerei de Comerţ Turco-Române cere României şi Europei să arate respect faţă de acţiunile care se desfăşoară acum în Turcia, dacă doreşte să păstreze o relaţie bună cu aceasta.

„Turcia este o ţara democratică şi dacă Europa vrea să aibă alături o  ţara democratică trebuie să arate respect  pentru acţiunile care se desfăşoară acum în Turcia. Dacă vrea să fie blândă faţa de această grupare (n-red. gruparea FETO pe care o consideră responsabilă de lovitura de stat) atunci Turcia nu-i este alături”, a spus Tamer Atalay.

La data de 31 ianuarie 2016, 14389 de societăţi comerciale cu capital turcesc erau înregistrate în România, fiind considerat un investitor deloc neglijabil pentru piaţa românească.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO