Retail&Agrobusiness

Producătorul spumantelor Zarea a cumpărat 70% din producătorul de vinuri Domeniile Dealu Mare Urlaţi. ZF a anunţat tranzacţia în ziarul de astăzi

Producătorul spumantelor Zarea a cumpărat 70% din...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.02.2023, 11:25 388

ZAREA S.A, lider în categoria vinurilor spumante, achiziţionează 70% din pachetul de acţiuni al grupului de firme DDMU (Domeniile Dealu Mare Urlaţi), fondat de familia Rădulescu. ZF a anunţat tranzacţia în ziarul de astăzi, citând surse din piaţă. 

Prin investiţia din Dealu Mare, ZAREA intenţionează să capitalizeze sinergiile celor două afaceri şi să devină un jucător important în piaţa vinurilor de calitate.

 Restul pachetului de 30% din părţile sociale va rămâne în proprietatea familiei Rădulescu, Gabriel Rădulescu rămânând în continuare director general al grupului DDMU, având în grijă podgoriile din Dealu Mare şi crama de la Urlaţi, urmând ca activităţile de marketing, vânzări şi management financiar să fie operate de echipa ZAREA.

„Achiziţia din Dealu Mare este pentru noi o nouă provocare. Ne face plăcere să transmitem pe această cale bucuria noastră de a face parte din marea familie Dealu Mare, alături de alte firme prietene şi colaboratori cu care am mai lucrat în trecut” spune Emil Popescu, preşedintele Consiliului Director al ZAREA.

„Tranzacţia reprezintă dorinţa mea şi a fratelui meu Ştefan de a duce afacerea construită alături de tatăl nostru către un alt nivel, prin integrarea afacerii în potenţialul de dezvoltare generat de asocierea cu firma Zarea S.A.. Am alăturat 100 ha de vie celor 100 de ani de istorie ai companiei Zarea, pentru a capitaliza sinergiile celor două afaceri.”, a declarat Gabriel Rădulescu, unul dintre fondatorii DDMU şi administratorul acesteia.

Tranzacţia a fost asistată de echipe multidisciplinare de consultanţi cărora le mulţumim pentru valoarea adăugată adusă proiectului, respectiv:

Din partea Zarea:

- Asistenţă legală: Societatea de Avocatură RTPR pentru Due Diligence Legal, M&A şi Dreptul Concurenţei, printr-o echipă integrată coordonată de Alina Stăvaru, Andrei Toşa şi Roxana Ionescu.

- Due Diligence Financiar şi Fiscal: Mazars, printr-o echipă coordonată de Răzvan Butucaru şi Adrian Mihalcea.

Din partea familiei Rădulescu & DDMU

- Coordonator al proiectului: Alexandru Medelean (Wise Way Advisors)

- Asistenţa legală: Carmen Medar (Law Office)

- Asistenţă cameră de date: Cristina Pau

Finalizarea tranzacţiei este supusă analizei şi autorizării de către Consiliul Concurenţei.

ZAREA este lider de piaţă în categoria vinurilor spumante (brandul Zarea şi Dorato), în categoria cocktailurilor pe baza de vin (Zarea Cocktail To Go), în categoria vinului roşu dulce (Sânge de Taur), precum şi în categoriile lichioruri (Florentino) şi bitter (Carpaten). La 31 decembrie, ZAREA a încheiat anul calendaristic 2022 cu o cifră de afaceri brută de 283,3 milioane de lei, cu 13.4% mai mare faţă de anul precedent şi şi-a propus ca în anul financiar în curs, 2022-2023, să ajungă la cifra de afaceri de 300 mil. lei. 

Grupul DDMU a fost fondat de Adrian Rădulescu, în anul 2007 şi dezvoltat alături de cei doi fii ai săi, Gabriel şi Ştefan. 

Adrian Rădulescu:

Grupul DDMU operează în prezent aproximativ 100 de hectare de plantaţii de viţă de vie în Dealu Mare (marea parte în proprietate) şi o cramă.  Managementul grupului a reuşit să realizeze o activitate integrată în domeniul viticol, care include: realizarea de plantaţii viticole noi, exploatarea de plantaţii mature, procesarea strugurilor (atât din producţie proprie cât şi din achiziţii de la terţi), promovarea şi vânzarea de vinuri. Portofoliul grupului se evidenţiază prin Pelin de Urlaţi şi ZZPelin, unde este lider de piaţă al segmentului, şi prin vinuri apreciate de consumatori şi răsplătite prin medalii la diverse concursuri naţionale şi internaţionale: gamele Domeniile Urlaţi, Saac şi Incantation.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO