Retailerul electro-IT Flanco estimează că va ajunge pentru prima oară la un business de peste 200 mil. €

3 mar 2016 Autor: Adrian Seceleanu

Retailerul electro-IT Flan­co, unul dintre cei mai mari mari jucători de pe pia­ţa locală de profil, şi-a bu­getat pentru anul cu­rent o creştere de 20% a cifrei de afa­ceri până la aproximativ 210 mil. euro, evo­luţie care ar urma să fie susţinută de re­venirea consumului, creşterea eco­no­mică şi consolidarea industriei.

„Piaţa va creşte cu 12-14%, iar Flanco şi-a propus să obţină un avans de 20% al cifrei de afaceri. Vrem o creştere durabilă“, a declarat Dragoş Sîrbu, CEO al Flanco Retail, în cadrul unei con­ferinţe de presă. Evoluţia ar urma să fie susţinută de contextul economic fa­vo­rabil, dar şi de evenimente sportive pre­cum Campionatul european de fotbal din Franţa, unde România este de această dată prezentă, şi de ieşirea de pe piaţă a rivalului Domo la finele anului tre­cut. Sîrbu a declarat că Flanco va adăuga 2-3 puncte procentuale la cota de piaţă pe fondul dispariţiei Domo, fără a oferi detalii.

Cel mai mare competitor al Flanco - de­ţinut de antreprenorul Iulian Stanciu - este grupul Altex, controlat de antre­pre­norul Dan Ostahie.

Compania va deschide 30 de maga­zine noi în acest an, însă va face şi ajus­tări acolo unde este necesar. „Vom şi închi­de magazine acolo unde vânzările nu merg sau nu suntem mulţumiţi de pro­fi­tabilitate.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.03.2016

 
Cuvinte cheie:
flanco
, it
, business
, estimare
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide