Retail&Agrobusiness

România a trimis peste graniţe brânză şi caş de 45 mil. euro. Cel mai bun an a fost însă 2008, cu exporturi de 50 mil. euro. În criză, peste 100 de fabrici şi-au închis porţile

Criza economică a avut un impact semnificativ asupra industriei lactatelor, o piaţă ce se apropie de un miliard de euro, peste 100 de fabrici închizându-şi porţile.

Criza economică a avut un impact semnificativ asupra industriei lactatelor, o piaţă ce se apropie de un miliard de euro, peste 100 de fabrici închizându-şi porţile.

Autor: Mădălina Panaete

12.09.2016, 00:05 360
România a exportat anul trecut brânză şi caş în valoare de 45 milioane de euro, în creştere cu 7% faţă de anul precedent, arată o analiză ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).
 
Faţă de anul 2000, exporturile de brânzeturi au crescut de peste trei ori, însă de departe cel mai bun an pentru exporturi a fost 2008, atunci când fabricile locale au livrat la export brânză şi caş în valoare de 50 milioane de euro.
 
Însă, după ce impactul crizei economice a început să se diminueze şi firmele locale să-şi revină, s-a observat şi un avans al exporturilor de brânzeturi. De altfel, criza economică a avut un impact semnificativ asupra industriei lactatelor, o piaţă ce se apropie de un miliard de euro, peste 100 de fabrici închizându-şi porţile. Însă, sunt producători care au văzut criza economică un moment oportun pentru a-şi dezvolta businessurile care „scârţâiau“ pe plan local în străinătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO