Companii

Mărcile private de ciocolată au ajuns pe primul loc într-o piaţă de 1,4 mld. lei

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.11.2016, 00:07 1458

Mărcile private ale marilor reţele de magazine s-au situat în primul semestru pe primul loc în topul vânzărilor de ciocolată, depăşind împreună branduri consacrate precum Milka, Poiana sau Africana, arată o analiză a ZF pe baza datelor companiei de cercetare de piaţă Vektor Marktforschung.

Una din cele zece tablete de cioco­la­tă consumate de un român în medie în primul semestru a fost marcă „no-name“, potrivit estimărilor ZF.

Mărcile private ale unor reţele de maga­zi­ne precum Carrefour, Kaufland sau Mega Image au cucerit astfel pri­mul loc pe încă o piaţă, după ce şi-au asi­gurat această po­ziţie în alte industrii precum săpun sau ulei, conform celor mai re­cente date din piaţă. Însă, în da­tele Vektor Markt­for­schung ca private label sunt luate toate măr­cile pri­vate, ast­fel că separat pro­du­sele marilor maga­zi­ne au o cotă de pia­­ţă mai mică.

Piaţa ciocolatei, evaluată la 1,4 mi­liar­de de lei anual, este domi­na­tă de importuri, având în ve­dere că cele mai vândute bran­duri precum Milka sau Poiana nu sunt rea­lizate pe plan local, conform datelor ZF.

România se află pe ultimele locuri în Europa în ceea ce pri­veşte consumul de ciocolată, dar trendul consumului este ascendent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO