Retail&Agrobusiness

Romvac a ajuns la 11 mil. euro din producţia şi vânzarea de vaccinuri şi medicamente pentru animale

Anul trecut Romvac a exportat produse pentru uz veterinar în valoare de peste 230.000 de euro

Anul trecut Romvac a exportat produse pentru uz veterinar în valoare de peste 230.000 de euro

Autor: Roana Rotaru

13.04.2017, 00:05 626
Compania deţine şi o reţea de zece farmacii veterinare în interiorul magazinelor Kaufland.
 
Romvac Company SA, o companie cu capital românesc, cu sediul în Voluntari, judeţul Ilfov, a produs anul trecut vaccinuri şi medicamente pentru uz veterinar în valoare de 11 milioane de euro, din care 2% au mers la export în mai multe ţări situate pe trei continente, potrivit reprezentanţilor companiei.
 
Romvac produce în laboratoarele proprii peste 60 de produse biologice şi peste 200 de medicamente pe care le distribuie în 35 de depozite proprii din ţară şi în zece farmacii veterinare situate în lanţul de magazine Kaufland.  „90% din produsele pe care le comercializăm sunt fabricate în laboratoarele noastre de producţie de la sediul firmei şi la punctul nostru de lucru din Ceptura, judeţul Prahova, din care 73% sunt medicamente şi 17% produse biologice. Restul de 10% sunt produse de comerţ, realizate de firme interna­ţionale”, a declarat pentru ZF Constantin Chiurciu, directorul general al companiei.
 
Romvac, o companie cu peste 400 de angajaţi, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de aproape 11 milioane de euro, în scădere cu 2% faţă de anul precedent, o scădere pe care reprezentanţii companiei o pun pe scăderea efectivului de animale, a puterii de cumpărare din mediul rural, dar şi pe o stagnare a investiţiilor făcute dezvoltarea de ferme de creştere a animalelor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO