Şeful Carrefour România: Anul 2016 a fost peste aşteptări, susţinut de reducerea TVA. consumul va mai creşte, dar nu aşa de mult

9 ian 2017 Autor: Cristina Rosca

Jean-Baptiste Dernoncourt, directorul general al Carrefour România: Ne continuăm expansiunea pe toate formatele. Anul acesta va fi şi transformarea Billa în Market

„Consumul va creşte, odată cu scăderea TVA-ului la 19% (începând cu 1 ianuarie 2017 - n.red.), însă nu aşa mult ca în 2016.“ După primele 11 luni din anul trecut, avansul consumului este de peste 14%.

Grupul francez Carrefour, al doilea jucător din comerţul local ca business, va continua în acest an expansiunea pe toa­te formatele şi va începe şi rebrandingul magazinelor Billa pe care le-a preluat în decembrie 2015. După preluarea supermarketurilor Billa, Carre­four a ajuns la aproape 300 de magazine şi afaceri de 1,7 - 1,8 mld. euro anual, potrivit estimărilor ZF.

Ulterior a continuat şi expansiunea pe formatele proprii, respectiv hipermar­ke­turile Carrefour, supermarketurile Market şi magazinele de proximitate Express.

Francezii au reluat mai puternic ex­pan­si­unea în special după ce consumul a revenit pe un trend puternic ascendent, res­pec­tiv du­pă 1 iunie 2015, când a avut redu­cerea TVA la alimente de la 24% la 9%. Apoi, la 1 ia­nu­a­rie a avut loc o nouă redu­cere a TVA, de aceas­tă dată la produse neali­men­tare, de la 24% la 20%. Începând cu 1 ia­nua­rie, TVA-ul la bunuri nealimen­ta­re a ajuns la 19%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.01.2017

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
carrefour
, tva
, romania
, sustinere
, asteptari
, reducere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide