Retail&Agrobusiness

Şeful Heidi: Germania va fi anul acesta cea mai mare piaţă de export pentru noi

Franco del Fabbro, managing director al Heidi Chocolat: Vrem să rămânem un jucător stabil pe aceste pieţe. Nu ne propunem neapărat să creştem numărul de ţări

Franco del Fabbro, managing director al Heidi Chocolat: Vrem să rămânem un jucător stabil pe aceste pieţe. Nu ne propunem neapărat să creştem numărul de ţări

Autor: Mădălina Panaete

20.03.2015, 00:08 647

Ciocolata Heidi a semnat un contract prin care a intrat în decembrie anul trecut în reţeaua de 300 de magazine a Real din Germania. 

Franco del Fabbro, managerul italian care a venit la jumătatea anului trecut la conducerea Heidi Chocolat, cel mai mare exportator local de ciocolată, spune că anul 2014 a fost unul bun pentru companie, aducând un plus de aproximativ 10% al afacerilor, creşterea fiind adusă în special de evoluţia exporturilor.

„Exporturile au fost cheia creşterii vânzărilor anul trecut, dar şi pe piaţa locală am avut o evoluţie bună. Pentru anul acesta sunt optimist, cred că va fi un an bun, deja suntem aproape de a încheia primul trimestru şi avem o creştere de două cifre. Pentru 2015 sunt încrezător şi cred că vom ajunge la o creştere a afacerilor între 10 şi 20%“, a declarat Franco del Fabbro, managing director al Heidi Chocolat, companie cu circa 420 de angajaţi.

Executivul italian a activat, înainte de a prelua conducerea Heidi Chocolat, în cadrul Kraft Foods (Mondelez International), unul dintre cei mai mari jucători de la nivel mondial din industria dulciurilor şi a cafelei. Printre funcţiile ocupate în cadrul grupului a fost şi cea de managing director al Kraft Foods Bulgaria, compania care produce printre altele şi brandul românesc Poiana. 

Creşterea de 10% a vânzărilor Heidi vine în contextul în care consumul de tablete şi praline ( segmente unde activează compania) a avut o creştere de mid single digit (în jur de 5%), conform datelor furnizate de Franco del Fabbro. În 2013, compania a avut vânzări de 76 mil. lei şi un profit de 3,2 mil. lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO