Retail&Agrobusiness

Sistemul Coca-Cola aduce o valoare adaugată de 448 milioane de euro în economia românească

Sistemul Coca-Cola aduce o valoare adaugată de 448...

Autor: Simona Tatu

17.05.2017, 12:08 369

Coca-Cola a realizat un studiu privind 'impactul socio-economic al Sistemului Coca-Cola in Romania", în urma căruia a reieşit faptul că valoarea adaugată adusă de Coca-Cola în România este de 448 milioane de euro, adică echivalentul a 0,3% din PIB-ul României.

"Suntem în România de peste 25 de ani şi avem un puternic angajament. Este important să înţelegem care este impactul Sistemului Coca-Cola în economia României. Când vorbim de valoare adaugată directă, aceasta reprezintă 53 de milioane de euro în anul 2015. Iar valoarea adaugată indirectă adusă de Coca-Cola în România este de 448 de milioane de euro", a spus Nicoleta Eftimiu, general manager al Coca-Cola Romania şi Moldova.

De asemenea, din totalul de 448 de milioane de euro, cel mai mare beneficiar al lanţului de valoare Coca-Cola este bugetul de stat, prin plata taxelor şi impozitelor, ce reprezinta 54% din valoarea adaugată totală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO