Sistemul Coca-Cola aduce o valoare adaugată de 448 milioane de euro în economia românească

17 mai 2017 Autor: Simona Tatu

Coca-Cola a realizat un studiu privind 'impactul socio-economic al Sistemului Coca-Cola in Romania", în urma căruia a reieşit faptul că valoarea adaugată adusă de Coca-Cola în România este de 448 milioane de euro, adică echivalentul a 0,3% din PIB-ul României.

"Suntem în România de peste 25 de ani şi avem un puternic angajament. Este important să înţelegem care este impactul Sistemului Coca-Cola în economia României. Când vorbim de valoare adaugată directă, aceasta reprezintă 53 de milioane de euro în anul 2015. Iar valoarea adaugată indirectă adusă de Coca-Cola în România este de 448 de milioane de euro", a spus Nicoleta Eftimiu, general manager al Coca-Cola Romania şi Moldova.

De asemenea, din totalul de 448 de milioane de euro, cel mai mare beneficiar al lanţului de valoare Coca-Cola este bugetul de stat, prin plata taxelor şi impozitelor, ce reprezinta 54% din valoarea adaugată totală.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
romania
, irlanda
, pib
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide