Companii

Reteaua Carrefour si-a dublat profitul operational la 14,8 mil. euro in primul semestru

Reteaua Carrefour si-a dublat profitul operational la 14,8 mil. euro in primul semestru

Click pentru imaginea marita

01.09.2008, 23:05 16

Carrefour Romania, cel mai mare jucator pe segmentul hipermarketurilor dupa cifra de afaceri, si-a dublat profitul operational in primul semestru al anului fata de aceeasi perioada din 2007, pana la 14,8 mil. euro, adica 3,4% din cifra de afaceri (fara taxe), potrivit raportului financiar al companiei Hyparlo, parte a grupului Carrefour.
Extinderea retelei de hipermarketuri a permis companiei sa-si imbunatateasca si marja comerciala in acest an.
"Marja comerciala in Romania s-a majorat de la 18,1% in 2007 la 23,4% in primul semestru al anului 2008, in special datorita noilor deschideri de magazine", se precizeaza in raportul Hyparlo. In primele sase luni ale anului, reteaua a raportat o cifra de afaceri fara taxe de 427,1 mil. euro pe piata romaneasca, in crestere cu 40,3% fata de valoarea inregistrata in perioada similara din 2007. Dinamica vanzarilor vine pe fondul dublarii numarului de hipermarketuri operationale in intervalul mentionat, precum si al integrarii retelei de supermarketuri Artima incepand cu a doua luna a anului. In primul semestru, Carrefour si-a mentinut cresterea organica (in magazinele mai vechi de un an) in jurul a 10%, ritm inregistrat in 2007 fata de anul anterior.
Hyparlo opereaza in prezent 12 magazine Carrefour in Franta si toate unitatile Carrefour din Romania, fiind o companie integrata in grupul francez Carrefour din 2006. In raport se mai mentioneaza ca reteaua de hipermarketuri va ajunge la 20 de unitati la finele acestui an, dintre care sase vor fi deschise in a doua jumatate din 2008.
Reteaua de hipermarketuri Carrefour atinge astfel varful expansiunii la nivel local in 2008, avand planificate 9 deschideri de magazine in 12 luni. Carrefour a deschis in prima jumatate a lui 2008 trei hipermarketuri, in orasele Suceava, Arad si Pitesti, prin investitii totale de aproximativ 60 mil. euro. Vanzarile in hipermarketurile Carrefour vor trece pragul de un miliard de euro in acest an, portrivit estimarilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO