Companii

Robert Şerban, Gral Medical: S-a terminat cu entuziasmul investiţiilor în sănătate

Robert Şerban. Foto: Silviu Matei

Robert Şerban. Foto: Silviu Matei

Autor: Ioana David

06.08.2014, 00:07 1503

Robert Şerban, care împreună cu soţia sa Georgeta controlează operatorul de servicii medicale private Gral Medical, este de pă­re­re că piaţa de servicii me­dicale „s-a aşezat“, astfel că în viitor „dezvoltări fulminante“ nu vor mai fi posibile.

„Gata, s-a terminat entuziasmul investiţiilor în să­nătate pentru că (investitorii - n.red.) şi-au dat seama că nu sunt ca proiectele din imobiliare. În sănătate e important să ştii să operezi investiţia, ceea ce nu e atât de simplu. (...) Piaţa s-a aşezat. O dezvoltare fulminantă nu văd cum ar putea să mai apară“, a spus Şerban într-un interviu pentru ZF.

Soţii Şerban se numără printre cei mai puternici antreprenori locali din piaţa privată de servicii medicale, un sector de peste jumătate de miliard de euro, care a trecut prin criză fără scăderile pe care alte domenii le-au văzut. În plină criză, această industrie atrăgea investiţii de 100 mil. euro anual, multe dintre acestea fiind făcute de antreprenori fără experienţă în servicii medicale, dar care au fost atraşi de pers­­pectiva unor creşteri. Acum, pu­ţinele proiecte care se anunţă sunt cele pe nişe medicale.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- afacerile Gral Medical în primele şase luni ale anului; investiţiile derulate de companie

- opinia lui Robert Şerban despre piaţa serviciilor medicale private şi segmentul de oncologie ; planurile de investiţii pe acest segment

- declaraţia lui Robert Şerban despre o posibilă vânzare  de acţiuni

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO